Има 2885 текстови на 413 страни а Вие сте на 38 -та страна

СООПШТЕНИЕ - 26.08.2019Бабовски; Доделени над 90 % од персонализираните платежни картички за набавка на “зелената нафта“

Денеска, директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски беше во посета на Подрачната единица на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, во Кавадарци, каде што ги подели картиците за “зелена нафта” на земјоделците од овој регион.

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 22.08.2019Одлуки за унапредување по интерен оглас број 01/2019
за унапредување на 3 (три) административни државни службеници во Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој
Одлука 1 по интерен оглас број 01/2019

Одлука 2 по интерен оглас број 01/2019

Одлука 3 по интерен оглас број 01/2019


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 09.08.2019Потпишани првите договори, обезбедени вкупно 151 милион денари за набавка на приплоден добиток

Денеска се потпишаа првите договори за набавка на приплоден добиток. Максималната вредност на прифатливи трошоци по корисник изнесува до 6.5 милиони денари.

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 01.08.2019Доделивме решенија за реализација на капитални инвестиции во Пелагонискиот регион

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев денеска заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски беа во работна посета на Битолскиот регион, каде присуствуваа на доделување на 11 решенија за реализација на капитални проекти, во висина од 101.797.260 денари, преку Програмата за рурален развој.

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 31.07.2019Премиерот Заев и министерот Димковски и директорот Бабовски на доделување на првите картички за користење на мерката ,,зелена нафта”: Се помагаат земјоделците да ги намалат трошоците, се поттикнува проширување на производството, се интензивира враќањето на парите кај граѓаните

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, придружуван од министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој Николчо Бабовски денеска во село Кравари, Битолско ги доделија првите персонализирани платежни картички за набавка исклучиво на ,,Еуродизел” гориво за земјоделска механизација, со кои државата субвенционира 30 проценти од трошокот за гориво, со цел да се поттикнат и да им се помогне на земјоделските производители да го окрупнат своето производство.

[повеќе]

ИНТЕРЕН ОГЛАС БРОЈ 01/2019 - 31.07.2019ИНТЕРЕН ОГЛАС БРОЈ 01/2019
за унапредување на 3 (три) административни државни службеници во Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развојИнтерен оглас број 01/2019 | Пријава за унапредување


Рокот за пријавување на кандидати на Интерниот оглас број 01/2019 во Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој е продолжен до 07.08.2019 година.

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 26.07.2019Бабовски: Почнува исплатата на средства за произведена и продадена риба

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, исплати 7,3 милиони денари за произведена и продадена риба на пазарот на вкупно 14 субјекти. Со средствата од оваа мерка и преку Програмата за рибарство и аквакултура се поттикнува развојот на рибарството и производството на риба во Република Северна Македонија.

[повеќе]

Страна:  << Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38 39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  196  197  198  199  200  201  202  203  204  205  206  207  208  209  210  211  212  213  214  215  216  217  218  219  220  221  222  223  224  225  226  227  228  229  230  231  232  233  234  235  236  237  238  239  240  241  242  243  244  245  246  247  248  249  250  251  252  253  254  255  256  257  258  259  260  261  262  263  264  265  266  267  268  269  270  271  272  273  274  275  276  277  278  279  280  281  282  283  284  285  286  287  288  289  290  291  292  293  294  295  296  297  298  299  300  301  302  303  304  305  306  307  308  309  310  311  312  313  314  315  316  317  318  319  320  321  322  323  324  325  326  327  328  329  330  331  332  333  334  335  336  337  338  339  340  341  342  343  344  345  346  347  348  349  350  351  352  353  354  355  356  357  358  359  360  361  362  363  364  365  366  367  368  369  370  371  372  373  374  375  376  377  378  379  380  381  382  383  384  385  386  387  388  389  390  391  392  393  394  395  396  397  398  399  400  401  402  403  404  405  406  407  408  409  410  411  412  413  Следна >>

Menu