Вести

ИЗВЕСТУВАЊЕ

22.05.2023

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги известува земјоделските стопанства дека е во тек поднесувањето на барањата за директни плаќања во земјоделството. 800x600 Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 ...

СООПШТЕНИЕ

02.05.2023

Ние сме лидери во регионот со 98% искористеност, нула евра поврат на средства за целиот ИПАРД 2 период и први во регионот ние започнуваме со ИПАРД 3 програмата Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions *...

ЈАВЕН ПОВИК бр.01/2023, Мерка 3

02.05.2023

ПРЕТХОДНА НАЈАВА за објавување на Јавен повик 01/2023 за доставување на барања за користење на средства по мерка 3 “Инвестиции во основни средства за преработка и маркетинг на земјоделски и рибни производи” од областа на политиките за земјоделство и рурален развој на Инструментот за претпристапна помош за рурален развој на Европската Унија (ИПАРД Програмата 2014-2020)

ЈАВЕН ПОВИК бр.01/2023, Мерка 1 и 7

02.05.2023

ПРЕТХОДНА НАЈАВА за објавување на Јавен повик 01/2023 за доставување на барања за користење на средства од Инструментот за претпристапна помош за рурален развој на Европската Уни...

СООПШТЕНИЕ

27.04.2023

Исплатени субвенциите за произведен и предаден тутун   Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и рурланиот развој на сметките на 15.753 корисници , исплати 1.612.876.774,00 денари за директни плаќања за договорен и продаден ориентален ароматичен необработен тутун од реколта 2022 година. Директорот на АФПЗРР, Никица Бачовски, информира дека станува збор за исплата на сите произв...