Вести

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Во тек е поднесување на барањата за дополнителни директни плаќања за произведени и предадени јаболка од реколта 2022 година.

20.06.2023

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги известува производителите на јаболка дека е во тек поднесувањето на барањата за дополнителни директни плаќања за произведени и предадени јаболка од реколта 2022 година. Корисници се земјоделски стопанства кои добиле субвенции за одржување на површини со јаболкови насади за 2022 година и оствареното производство на јаболка г...

Бачовски: Започна доделувањето на финансиска поддршка за набавка на трактори

16.06.2023

Денеска во Битола директорот на АФПЗРР Бачовски заедно со министерот Николовски свечено ги доделија првите решенија за финансиска поддршка за набавка на трактори. Станува збор за поддршка по принцип на ко - финансирање на инвестицијата во висина од 50 - 75% од вкупната вредност. На настанот на кој присуствуваа земјоделци и претставници на домашните добавувачи на земјоделска механизација директор...

СООПШТЕНИЕ

01.06.2023

Исплатени дополнителните директни плаќања за овоштарство Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и рурланиот развој на сметките на10.604 корисници изврши исплата во висина од 286.673.118,00 денари за дополнителни директни плаќања од подмерка 1.7 по обработлива земјоделска површина за одделни овошни видови. Корисници на оваа подмерка се земјоделски стопанства кои имаат засадени п...

ИЗВЕСТУВАЊЕ

22.05.2023

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги известува земјоделските стопанства дека е во тек поднесувањето на барањата за директни плаќања во земјоделството. 800x600 Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 ...

СООПШТЕНИЕ

02.05.2023

Ние сме лидери во регионот со 98% искористеност, нула евра поврат на средства за целиот ИПАРД 2 период и први во регионот ние започнуваме со ИПАРД 3 програмата Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions *...