Вести

АФПЗРР : Започнува аплицирањето за дополнителните директни плаќања за полјоделски култури, градинарски култури, овошни и лозови насади

27.11.2023

 Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги известува производителите на поледелски култури (пченица, јачмен, сончоглед, маслодајна репка и афион), градинарски култури, овошје и грозје дека е во тек поднесување на барања од Програмата за финансиска поддршка во земјоделството за 2023 година и тоа за следните подмерки: -„М1.3 Дополнителни директни плаќања о...

АФПЗРР: Во тек е аплицирањето за финансиска поддршка за складирање на пченица и јачмен од домашно производство од род 2023 година.

27.11.2023

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги известува производителите на пченица и јачмен кои производството од реколта 2023 година го имаат складирано кај регистриран складиштар дека е во тек поднесување на барања за мерката „Финансиска поддршка за складирање на пченица и јачмен од домашно производство од род 2023 година“. Барањата се поднесуваат директн...

АФПЗРР : Исплатена дополнителната поддршка од интервентниот фонд за продадено или складирано производство на пченица

15.11.2023

 Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ја реализираше исплатата за мерката за финансиска поддршка за остварено и продадено или складирано производство на пченица. Корисници на оваа мерка се земјоделските стопанства кои имаат поднесено барање за мерка 1.1 од програмата за финансиска поддршка во земјоделството за 2023 година и кои имаат засеани и ожнеани површи...

Известување

06.11.2023

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги известува производителите на сертифициран семенски материјал од пченица и јачмен дека е во тек поднесувањето на барањата по Програмата за спроведување на интервентниот фонд за земјоделство за 2023 година, мерка 1.3 „Финансиска поддршка за произведен домашен сертифициран семенски материјал од прва и втора генерација на ...

АФПЗРР : Објавен јавниот повик за набавка на добиток од увоз

16.10.2023

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој го објави јавниот повик 10/2023 за набавка на добиток од увоз или од признати организации на одгледувачи. Јавниот повик се однесува за инвестиции во набавка на високостелни педигрирани јуници за млеко и месо, набавка на машки и женски приплодни грла овци и машки и женски приплодни грла кози. Право на користење на финансиска п...